AVRO, KRO en NCRV Hilversum

De omgeving van het gezamenlijke gebouw voor de AVRO, KRO en NCRV zorgde voor een aantal strikte ontwerpvoorwaarden. Het gebouw diende aan te sluiten bij de omringende villabebouwing en er moest rekening worden gehouden met een aanwezige kelderbak.

Binnen deze randvoorwaarden hebben we een krachtige en eenduidige gebouwstructuur gecreëerd: een continu ‘lint’ van kantoorruimte, dat in een zigzagvorm over de kavel werd gevouwen. De tussenruimten werden uitgewerkt als serres. De hoogte kon worden beperkt tot vier lagen door optimale integratie van constructie en installaties. De kelder werd hergebruikt en uitgebreid voor parkeerruimte. De zigzagbeweging aan de weg, met een drietal afgeronde ‘koppen’, zet het ritme van de omringende villa’s voort.

In de serres zijn door WEST 8 grote bamboetuinen aangelegd. Hier bevinden zich trappen en liften, onderling verbonden door looppaden. De onderste verdieping heeft een publiek karakter. Van hieruit kunnen bezoekers in de ‘mediapatio’ de makers van radio- en televiesieprogramma’s aan het werk zien. De kantoorverdiepingen zijn flexibel te gebruiken. De architectonische uitwerking en de keuze van de materialen zijn een ode aan de architectuur van Dudok. Desondanks heeft het gebouw een onmiskenbaar hedendaags voorkomen.

AVRO, KRO & NCRV, ‘s-Gravelandseweg 78-80, Hilversum 
Opdracht 1995, Start bouw 1998, Oplevering 2000
Bruto vloeroppervlak 35.114 m2

U bent hier

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag transformeerde Ector Hoogstad Architecten het gebouw De Artillerie, een in historiserende stijl gebouwd kantoorcomplex uit de jaren negentig, tot het nieuwe hoofdbu »

Een echte studentenstad heeft een bloeiende popscene. Zo ook Leiden. Al in 1969 opende aan de Breestraat het ‘Kreatief Sentrum’, dat later omgedoopt werd tot Leids Vrijetijds Centrum. »

Het theater wordt trots, feestelijk en uitnodigend. Het ontwerp past bij de Parade. De vorm is eenvoudig: een bakstenen gebouw met daarop de toneeltorens van de grote zaal en de Paradezaal. »

Dit 3.000 m2 grote gebouw bevat de voertuigenstallingen, kleedruimten, werkplaatsen, trainingsruimten en kantoren van de plaatselijke- en regionale brandweer en het Rode Kruis. »

Het stadhuis van Lelystad was al van begin af aan ruimtelijk en toegankelijk en met zijn lage energieverbruik een voorloper in duurzaamheid. »

Ons ontwerp voor het tachtig meter hoge gebouw vormt het hart van een nieuwe hightech campus, vrijwel midden tussen het stadscentrum en de luchthaven van Pudong. »

Rotterdam

Ector Hoogstad Architecten staat opnieuw op de 13de plaats van de Top 25 van meest productieve Nederlandse architecten. »

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »