Poortugate Albrandswaard

Het bedrijfsverzamelgebouw Poortugate kan worden beschouwd als een directe afstammeling van het ontwerp voor het Ministerie van VROM. Ook hier hebben wij een serre met een bufferklimaat, omhuld door enkel glas, toegevoegd. Deze extra ruimte is binnen het oorspronkelijke budget gerealiseerd.

Het gebouw is opgetild om voldoende parkeergelegenheid en vluchtmogelijkheden te kunnen bieden. Het heeft een flexibele plattegrond. De centraal gelegen serre verbindt de verdiepingen met elkaar en geeft elk kantoor bijzondere allure. De huurders kunnen beschikken over deze lichte extra ruimte voor onder meer evenementen, recepties en open dagen.

Het roodpaarse metselwerk met aluminium vensters bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van het gebouw. Binnen zorgen de houten gevels met glazen stroken en natuurstenen vloeren voor een open, vriendelijke sfeer. Glazen dakkappen uit wit aluminium laten volop zonlicht binnen, getemperd door halfdoorlatende zonwering.

Poortugate Albrandswaard is een voorbeeld van een ontwikkeling volgens marktconforme uitgangspunten, met als resultaat een technisch en architectonisch hoogwaardig gebouw dat een prachtige werkomgeving biedt met een grote mate van ruimtelijkheid, flexibiliteit en representativiteit.

De gemeente Albrandswaard, waartoe Poortugaal behoort, waardeerde de kwaliteiten van het gebouw zózeer dat de helft ervan inmiddels in gebruik is genomen als gemeentekantoor. Door toevoeging van een kleine vleugel werd het een volwaardig gemeentehuis, gedeeld met een aantal commerciële huurders. De flexibiliteit van het ontwerp werd hiermee al kort na realisatie aangetoond.

Poortugate Albrandswaard is een voorbeeld van duurzame ontwikkeling tegen een marktconform budget: een technisch en architectonisch hoogwaardig gebouw dat een prachtige werkomgeving biedt met een grote mate van ruimtelijkheid, flexibiliteit en representativiteit.

Poortugate Albrandswaard, Hofhoek 3, Poortugaal
Opdracht 2000, Start bouw 2002, Oplevering 2003
Bruto vloeroppervlak 6.700 m2

U bent hier

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag transformeerde Ector Hoogstad Architecten het gebouw De Artillerie, een in historiserende stijl gebouwd kantoorcomplex uit de jaren negentig, tot het nieuwe hoofdbu »

Dit 3.000 m2 grote gebouw bevat de voertuigenstallingen, kleedruimten, werkplaatsen, trainingsruimten en kantoren van de plaatselijke- en regionale brandweer en het Rode Kruis. »

Het stadhuis van Lelystad was al van begin af aan ruimtelijk en toegankelijk en met zijn lage energieverbruik een voorloper in duurzaamheid. »

Ons ontwerp voor het tachtig meter hoge gebouw vormt het hart van een nieuwe hightech campus, vrijwel midden tussen het stadscentrum en de luchthaven van Pudong. »

Tijdens het ontwerp van de nieuwbouw voor het Melanchthon College ontdekten we de bijzondere architectonische kwaliteiten van het bestaande gebouw. »

Ten behoeve van de uitbreiding van de haven van Sohar, is ons bureau gevraagd een ontwerp te maken voor een kantoorpark. »

Rotterdam

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »