Renovatie Stadhuis Lelystad

Het stadhuis van Lelystad was al van begin af aan ruimtelijk en toegankelijk en met zijn lage energieverbruik een voorloper in duurzaamheid. De hoge publiekshal en grote raadzaal zijn royale ruimten die passen bij de trotse rol van provinciehoofdstad, en zijn tegelijkertijd beschermend en menselijk vormgegeven door hun hellende daken en verfijnde detaillering. Doordat de binnenstraat met de publieksruimten naadloos aansluit op de straten en pleinen van het centrum maakt het gebouw een uitnodigend gebaar naar bezoekers.

De ambtelijke organisatie heeft zich ook hier steeds verder ontwikkeld tot een servicegerichte organisatie met de burger als middelpunt. In een grootscheepse renovatie hebben we het stadhuis weer aansluiting gegeven bij de hedendaagse dynamische verhoudingen tussen stad en burger en bij de omvang en het karakter van het huidige Lelystad.

Door de onderste verdiepingen van de hoogbouw bij de centrale hal te trekken en alle publieksdiensten daar een plek te geven, hebben we de rol van de centrale hal als dynamisch middelpunt van het gebouw een nieuwe impuls gegeven. Karakteristieke ruimten, zoals de raadzaal en een nieuwe trouwzaal en presentatiezaal, hebben we gecombineerd met hedendaagse multifunctionele, flexibel ingerichte kantorenlandschappen.

De entresolverdieping heeft de rol van levendige ontmoetingsplek gekregen door de combinatie van bedrijfsrestaurant en vergadercentrum. De kantoorverdiepingen zijn flexibel ingericht als open landschappen met een grote diversiteit aan werkplekken, afgestemd op de activiteiten van dat moment: van communicatie tot concentratie.

Drie entrees leiden naar de centrale hal en maken het stadhuis toegankelijker dan ooit. De lichte, hoge Westentree verwelkomt bezoekers recht tegenover Station Lelystad en de hoofdentree aan het Stadhuisplein heeft een uitnodigende luifel gekregen. Zo is het stadhuis ook de komende vijfentwintig jaar een duurzaam, ruimtelijk, levendig én toegankelijk middelpunt van de stad. 

 

U bent hier

Het nieuwe Da Vinci College is een stad in het klein
Een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw in Roosendaal.  »

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag transformeerde Ector Hoogstad Architecten het gebouw De Artillerie, een in historiserende stijl gebouwd kantoorcomplex uit de jaren negentig, tot het nieuwe hoofdbu »

Een echte studentenstad heeft een bloeiende popscene. Zo ook Leiden. Al in 1969 opende aan de Breestraat het ‘Kreatief Sentrum’, dat later omgedoopt werd tot Leids Vrijetijds Centrum. »

Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven transformeerde Ector Hoogstad Architecten de historische W-hal, een van de oudste gebouwen op het terrein, tot een modern nieuw hoofdgebouw met »

Orion is het tweede centrale onderwijsgebouw op de campus van de Wageningen Universiteit. »

Dit 3.000 m2 grote gebouw bevat de voertuigenstallingen, kleedruimten, werkplaatsen, trainingsruimten en kantoren van de plaatselijke- en regionale brandweer en het Rode Kruis. »

Rotterdam

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »