Stadhuis en Passage Spijkenisse

Met de combinatie van winkels, woningen, kantoren én het stadhuis in één multifunctioneel complex creëerde Jan Hoogstad in 1980 een levendig stadshart. Met dit gemengde gebruik was het project zijn tijd ver vooruit.

Na 20 jaar dienst is het stadhuis door ons bureau uitgebreid en aangepast aan de veranderde inzichten. Vanuit de ‘één-loket-gedachte’ is besloten de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen met het CWI, UWV en andere partners onder te brengen in hetzelfde gebouw. Hiervoor werd de kantoorruimte boven de winkels van het stadhuiscomplex getransformeerd tot ‘Werkgebouw’, met meer dan 4000 vierkante meter flexibel indeelbare ruimte verdeeld over drie verdiepingen. Glazen puien laten volop daglicht binnen. Een vide zorgt voor lange zichtlijnen en visueel contact. Door zijn transparante karakter past het werkgebouw als vanzelfsprekend in zijn omgeving. 

Tegelijkertijd is de kans benut om de passage en winkels te moderniseren en uit te breiden. Hoewel kleiner in oppervlakte, oogt de winkelpassage ruimer, doordat galerijen en dakoverstekken zijn verwijderd en een glaskap is aangebracht. De entrees van de passage zijn geaccentueerd door ze terug te laten vallen in het bouwblok. Een nieuwe glasgevel langs de Uitstraat maakt deze kant van het stadhuiscomplex tot een tweede voorgevel. Dankzij deze renovatie is de winkelpassage, de belangrijkste semi-openbare ruimte in Spijkenisse, opnieuw een aantrekkelijk verblijfsgebied geworden.

U bent hier

Deze unieke internationale trainingsfaciliteit voor de life science sector staat midden op het Leiden Bio Science Park en is gerealise »

In het faculteitsgebouw dat onderdeel uitmaakt van het Erasmus MC Rotterdam transformeerden we de oude mensa tot een werkomgeving voor ONE. »

Aan de Nieuwe Uitleg in Den Haag transformeerde Ector Hoogstad Architecten het gebouw De Artillerie, een in historiserende stijl gebouwd kantoorcomplex uit de jaren negentig, tot het nieuwe hoofdbu »

Dit 3.000 m2 grote gebouw bevat de voertuigenstallingen, kleedruimten, werkplaatsen, trainingsruimten en kantoren van de plaatselijke- en regionale brandweer en het Rode Kruis. »

Een “Community College” midden in de samenleving. Dat was het uitgangspunt voor ons ontwerp van de nieuwe ROC vestiging in de Kop Zuidas, Amsterdam. »

Het stadhuis van Lelystad was al van begin af aan ruimtelijk en toegankelijk en met zijn lage energieverbruik een voorloper in duurzaamheid. »

Het nieuwe gebouw voor basisschool De Regenboog in Amerongen maakt deel uit van het project Allemanswaard, dat daarnaast nóg een school, een sporthal, bibliotheek, kinderopvang en woningen omvat. »

Ons ontwerp voor het tachtig meter hoge gebouw vormt het hart van een nieuwe hightech campus, vrijwel midden tussen het stadscentrum en de luchthaven van Pudong. »

Rotterdam

Volgende week vrijdag 27 januari bereiken we het hoogste punt van het Merletcollege in Cuijk. »

Sinds het begin van dit schooljaar heeft het Da Vinci College een nieuw onderkomen aan de Bovendonk in Roosendaal. »

Eind dit jaar wordt gestart met de bouw van Matrix VII, een flexibel commercieel labgebouw op het Amsterdam Science Park. »

Contact

Ector Hoogstad Architecten

Laanslootseweg 1
3028 HT Rotterdam
Postbus 818
3000 AV Rotterdam

T 010 440 21 21
E info@ectorhoogstad.com »